Hemmeligheten

Garçon er et autorisert håndtverksbakeri og konditori med egne kaféer som tilbyr rykende ferske bakevarer og kortreist mat. Vi bruker kun de beste råvarer der all bakst og kaker er håndlaget i eget bakeri lokalisert i hjertet av Lillestrøm. Hos oss blir enhver deig behandlet med kjærlighet. En del av hemmeligheten bak den gode smaken er lange liggetider på deigemnene. Dette gjør bakeprosessen litt mer kostnadskrevende, men resultatet er produkter vi er stolte av. Vi bestreber oss på å unngå tilsetningsstoffer og fettholdige produkter i våre bakevarer når det lar seg gjøre.

Hos oss kan du slappe av med familie og venner, enten du ønsker å spise i våre hyggelige lokaler eller å ta med deg bakevarene hjem. Vi skreddersyr lunsjmenyer du og dine kollegaer kan nyte på jobben eller på hjemmekontoret. Du bestiller enkelt take away med «klikk og hent metoden» på vår hjemmeside.

Vårt bakeri har en egen konditoriavdeling og sentralkjøkken, og Garçon tilbyr kaker og catering til små og store anledninger.

Vi tilbyr også utleie av lokaler i hyggelige omgivelser på Doktorgården eller vårt chambre séparée i kafeen på Lillestrøm togstasjon.

garcon-bakeri
garcon-flour
Vår historie

Historien til Garçon

2007
garcon-2007-lillestrom-stasjon

Garçon café og bakeri startet på Lillestrøm togstasjon i januar 2007 i den ærverdige hovedbygningen som ble ferdigstilt helt tilbake i 1934. Vi er stolte av å være lokalisert i denne flotte stasjonsbygningen tegnet av arkitekt Gudmund Hoel. Frem til 2020 var bakeriproduksjonen i de samme lokalene som utsalget på togstasjonen.

2016
Garcon-2016-express

Vi åpner avdeling express på togstasjonen inngang syd. Tanken er en fin avdeling med kjapp servering men god mulighet for en liten pause ute eller inne. Denne avdelingen er også sentralt plassert med tanke på trafikk til varemessen.

2019
garcon-2019-fjellhamar

Vi åpner avdeling på Fjellhamar og inngår avtale med Rælingen om utsalg/cafe på nye Marikollen høsten 2023. Dette er i henhold til strategi om å utvide vår tilstedeværelse som lokal baker på Romerike. Avdelingen på FH og etter hvert MK er tenkt som bydelscafe med enkle matretter, steinbakt pizza og ikke minst ferske bakervarer.

2020
garcon-2020-willys-conditori

I 2020 investerte Garçon i et eget bakeri – gamle Willys Conditori i Lillestrøm. Dette markerte starten på nye Garçon håndtverksbakeri og gjorde at produksjons kapasiteten kunne mangedobles.
Kvaliteten på bakevarene er selve sjelen i Garçon, der tradisjonelle bakemetoder og oppskrifter blir møysommelig ivaretatt.

2021
garcon-2021

Vi jobber med å utvikle vår kvalitet som lokal baker og blir offentlig godkjent håndverksbakeri, vi pusser også opp det gamle utsalget på Vigernes og regner med å åpne fabrikkutsalg sen høst 2021. Vi åpner dessuten en ny kafe på Helsebygget i Lillestrøm.

Vår filosofi

Kortreist og bærekraftig

Brød og kornprodukter er bærekraftig mat. Én kilo brød gir et CO2-avtrykk på kun 0,9 kilo. I tillegg trengs det lite vann og areal for å produsere korn sammenliknet med andre matvarer. Når varene dessuten produseres i vårt eget bakeri kun et steinkast unna, kan du som kunde kjøpe varer som er virkelig kortreist, man skal ikke undervurdere en god brødmiddag.

Vi etterstreber så lite matsvinn som mulig blant annet gjennom et samarbeid med Too Good To go. Vi jobber kontinuerlig med å justere produksjonen til riktig mengde. Dette kan medføre at akkurat det produktet du ønsker er utsolgt rundt stengetid, men vi har alltid et godt alternativ eller smører helt ferskt for deg.

Vår visjon er at Garçon skal være et naturlig førstevalg ved kjøp av lokale ferske bakevarer, kaker og hjemmelaget mat i Romeriksområdet. Som et ledd i å oppnå vår visjon, vil vi i nær fremtid etablere oss med utsalg på flere lokasjoner i Romerike. Vi vil også aktivt jobbe for å utvide bruken av lokale råvarer og samarbeider tett med Rosenberg spiseforretning som produserer pålegg etc. lokalt.

«Langbordet» symboliserer kjernen i det vi ønsker å formidle, bordet trenger ikke være så langt bare det er fylt med hygge på bordet og ikke minst ved bordet. Med «langbordet» ønsker vi å fremheve den gode opplevelsen av å være sammen, spise sammen og ha et øyeblikks felleskap med gode samtaler. I vår hektiske og digitale verden er det viktig å sitte ned sammen, ta en pause og spise i fred og ro.