Amerikansk Browniebrownies

Her er oppskrift på en type brownies – en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

SJOKOLADEKAKE/ BROWNIES

225 g hvetemel
400 g sukker
1 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl TINE Skumma Kulturmjølk
175 g TINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao

GLASUR

75 g TINE Meierismør
6 ss kakao
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe

TILBEHØR

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du

  1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.

  3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.

GLASUR

  1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.

VED SERVERING

  1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.

Åpningstider

 

Mandag til fredag: 06:30 - 21:00

Lørdag: 08:30 - 21:00

Søndag: 08.30 - 19:00

 

8 + 7 =