VÅRE BRØD

Garçon er stolte over å kunne presentere et variert utvalg av gode brød

Alle bakt etter originale oppskrifter og i steinovn. Vi bruke lang tid på å bake og kan derfor kalles et ”slow-food bakeri”.Vi baker brødene våre med mye omsorg og varme.

 

Etter å ha veiet opp råvarene eltes deigen lenge og godt med en kraftig eltemaskin. Etter elting er det hviletid – hvor deigen kaldhever i 14-18 timer, så smaken får lov til å utvikle seg i et naturlig tempo. I mange tilfeller eltes og heves deigen mange ganger, for noen brød opptil 6 ganger. På grunn av den lange hevetiden bruker vi kun ”en smule” gjær – og i noen brød ikke gjær i det hele tatt. I stedet bruker vi surdeig og kaldheving nøyaktig som i de gode, gamle oppskriftene. Etter hevinga formes brødene med hendene for deretter å settes inn i ovnen. Mye av varmen lagres i steinene – som gjør at brødet også blir bakt fra undersiden med høy varme. Dette gir brødet den sprø, smakfulle skorpen som holder på saftigheten. Noen brød blir gylne, andre mørkebrune. Ingen brød fra Garçon er like, og sånn er det bare når man baker for hånd i steinovn. Så velg ditt brød med øynene, alt etter smak og behag. Hemmeligheten er mye omsorg, lange hviletider og en god ovn med mye god varme i.